ViaSpar - recension och omdöme

Viaspar är ett företag som erbjuder både privatpersoner och företag sparkonton med hög ränta. Dom bedriver en inlåningsverksamhet där man lånar ut sina pengar till viaspar och sedan får man ut en ränta på sitt investerade kapital. När du spara hos viaspar kan du antingen välja mellan ett sparkonto utan bindningstid eller så kan du välja ett sparkonto som är bundet under en viss tidsperiod. Viaspar erbjuder en attraktiv produktportfölj mer flera olika sparkonton med hög ränta.

ViaSpar Ränta upp till 8.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto

Viaspar finans AB är ett helägt dotterbolag till ViaConto Sweden AB. Viaspar är registrerade hos finansinspektionen enligt lagen om inlåningsverksamhet. Inlånat kapital ska endast gå till ViaConto Sweden AB utlåningsverksamhet. Det är därför Viaspar vill få in pengar för att Viaconto Sweden AB ska kunna växa deras utlåningsverksamhet. Den är kapitalintensiv precis som fastighetsbranschen är. Efter ViaConto fått pengar lånar dom ut dom till privatpersoner, dom tar rätt hög ränta på deras lån. Sedan skickar ViaConto ut pengarna till dig med ränta så du får mer pengar än vad du skickade in till Viaspar.

Viaspar som privatperson och företag

När du spara hos viaspar kan du som privatperson spara upp till 50 000 kronor. Men som företag kan du spara betydligt mer då kan duSparkonto hos ViaSpar spara upp till 2 000 000 kronor. Detta är väldigt bra för företag som har en stor kassa och om den inte används. Då kan man börja investera företagets pengar och få en riktigt bra avkastning för företag har en ränta på mellan 6% upp till 9.5% vilket är riktigt hög avkastning för att sparkonto. Du kan även välja att sparkonto som är inte bundet då ligger ränta på 6% för företag och då kan man göra uttag när man vill. annars finns det möjlighet att binda kapitalet det är då upp till 3 år och då får man ränta på 9.5% i årstakt. Att tänka på när du väljer sparkontot med fria uttag är att det är rörlig ränta vilket innebär ränta kan både gå upp och ner. Men med dom sparkontona som är bundna är det fast ränta. Viaspar har idag över 800 000 stycken registrerade kunder och är verksamma i Sverige, Lettland, Polen, Tjeckien, Rumänien, Spanien och Norge. ViaConto erbjuder konsumenter i dessa länder snabba lån med hög ränta. Servicenivån är god och en mobila användare prioriteras. Viaspars affärside består utav inlåning av pengar från deras sparkonton och sedan utlåning till privatpersoner som vill ta smslån, enkelt och smart för dom har lyckats väldigt bra i över 10 år nu. Mycket talar för att Viaspar kommer fortsätta sin framgång och att generera kassaflöde. Det var många tidningar och bloggare som var skeptiska emot Viaspar och Viaconto AB. Men nu efter 10 år så är det få som tvekar på deras verksamhet.

Viaspar erbjuder:

Krav för att öppna konto hos Viaspar:

Skapa sparkonto hos ViaSpar

Att skapa ett sparkonto hos ViaSpar är enkelt. Du gör det på 2 minuter - helt förutsättningslöst!

ViaSpar Ränta upp till 8.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto

Allt om ViaConto

Det är viktigt för dig som sparar hos ViaSpar att viaconto ab går bra. Därför kommer vi titta närmare på Viaconto verksamhet för att se hur det går för dom. Verksamheten startades 2005 och blev rätt snabbt lönsam. Redan 2013 gick bolaget med vinst 18 miljoner SEK och vinsten idag ligger på runt 20 miljoner SEK. Bolaget är verksam i Sverige, Polen, Spanien, Rumänien, Tjeckien och Lettland och har idag runt 800 000 kunder registrerade i dessa länder. ViaConto affärsverksamhet går ut på att låna ut snabblån med väldigt hög ränta och kort återbetalningstid “smslån” så dom får in väldigt mycket ränteavgifter för alla deras 800 000 kunder. En del av ränteutgifterna delas ut till ViaSpar sparkonton där man får betalt av att låna ut pengar till ViaSpar. Så när du börjar spara pengar hos ViaSpar så skickas dom över till ViaConto ab för att sedan lånas ut till någon konsument som är i behov av snabba pengar. Konsumenten betalar sedan ViaConto hög ränta som sedan skickas vidare till ViaSpar som ger ut pengar till deras sparkonton där ibland du som sparar hos ViaSpar. ViaConto ab är beroende av kapital och det är därför dom grundade ViaSpar för att få tillgång till pengar till sin utlåningsverksamhet. ViaSpar och viaconto är idag bundet enligt lagen om inlåningsverksamhet av finansinspektionen bundna att pengarna från ViaSpar måste gå till utlåning hos viaconto ab och inget annat. Så det är sådär processen går till och hur dom kan ge utl dessa höga räntor. Det är också väldigt viktigt att ViaConto AB går med vinst eftersom det ger större säkerhet kring ViaSpar sparkonton. Idag är ViaConto AB långt ifrån att hamna i obestånd. Dom har varit lönsamma i över 10 år och även fast man skulle få två eller tre väldigt dåliga år så hamnar man inte direkt i obestånd. Dom har idag stora tillgångar att ta hjälp utav om något skulle hända.

Vanliga frågor om ViaSpar

Vad får jag för ränta hos ViaSpar? När du sparar hos ViaSpar får du högre ränta ju längre du binder ditt lån så här ser stegen ut för ViaSpar. Detta gäller endast för privatpersoner är har du ett företag som vill investera är det annan ränta. Den ränta hittar du längre ner i artikeln.

Kostar det något att öppna konto hos ViaSpar? Nej det är helt kostnadsfritt att öppna ett konto hos ViaSpar det tillkommer heller inga avgifter när du öppnar upp flera stycket sparkonton.

Kan jag som är folkbokförd i USA öppna ett konto hos ViaSpar? Nej det går tyvärr inte du måste vara folkbokförd i Sverige med fast adress och vara över 18 år för att kunna öppna ett konton hos ViaSpar.

Vad är den minsta insättningen? Hos ViaSpar kan du som lägst sätta in 5000 som första insättningen sedan kan du göra insättningar på 500 kronor. Så det är ett bra sätt att månadsspara på om du vill komma igång med ett buffertsparande.

Hur lång tid tar det att göra ett uttag från ViaSpar? För att göra ett uttag från ditt sparkonton till ditt vanliga bankkonto tar endast 2-3 bankdagar och är helt kostnadsfritt förutsatt att du har ett sparkonto utan bindningstid. Har du däremot ett sparkonto hos ViaSpar som är bundet till exempel i 2 år kan du faktiskt göra uttag ändå men då tillkommer en liten avgift om du ska bryta ditt bundna sparkonto.

Hur lång tid tar det att göra insättning till ViaSpar? Gör du insättningen från ditt bankkonton innan kl 12.00 ska du ha pengarna inne redan samma dag. Men om du gör insättningen på eftermiddagen så kommer pengarna att komma in nästkommande dag.

ViaSpar tillgängligt för företag

Nyligen så har ViaSpar öppnat upp för företag att börja spara i deras sparkonton. Men för ett företag så är det lite andra villkor. Det gäller för Aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag. Lägsta beloppet att göra en insättning för ett företag hos ViaSpar är 10 000 kronor och det högsta beloppet är 2 000 000 kronor för ett företagskonton medans ett kapitalkonto inte har någon maxgräns. Det behövs e-legitimation och företags registreringsbevis för att öppna ett konto hos ViaSpar. Registreringsbeviset får ej vara mer än 3 månader gammalt. Det är även helt fritt från avgifter för företag att skapa sparkonto hos ViaSpar precis som det är för privatsparare. Vad ligger ränta på då för ett företag som investerar i ViaSpar?

Du får alltså högre ränta när du spara via ViaSpars sparkonto som företag än vad du får som privatperson. Detta beror på att ett företag kan erbjuda större summa pengar till ViaSpar det är även enklare för ViaSpar att förhandla och föra en dialog med ett företag som investerar flera miljoner än en privatperson som lägger in betydligt lägre summor. Den vi tycker även att ViaSpar erbjuder bra ränta för privatpersoner även om den är något lägre vad den är för ett företag.

Börja buffertspara hos ViaSpar

Det är enkelt att komma igång hos ViaSpar. Det tar bara någon minut sen är ditt sparkonto öppet för insättningar. När du ska börja spara för en buffert är det bra att du väljer ett sparkonto med fria uttag eftersom när du har din buffert på ett sparkonto vill du ha både tillgång till en hög ränta men även möjlighet att ta ut dina pengar för att själva syftet med en buffert är att man ska ha den för att täcka oväntade kostnader så man slipper ta smslån för att betala en ny kyl som exempel. Då kan du inte ha din buffert på ett sparkonto som är låst då kan du ju inte ta ut några pengar. Därför är det bästa att du placerar din buffert på ett sparkonto som har fria uttag. ViaSpar sparkonto med fria uttag har en ränta på 4.5% men 4spar en annan plattform för sparande erbjuder en högre ränta och den ligger på 5.5% och det är också ett sparkonto med fria uttag. Då är det bättre att välja det sparkonton med högst ränta när man ska buffertspara.

Spara du 500 kronor varje månad hos ViaSpar och du får en ränta på 4.5% efter bara 6 år har du fått upp till 42 000 kronor vilket är en väldigt stabil buffert att luta sig tillbaka på. Hade du sparat samma 500 kronor per månad i 6 år men du hade sparat på ditt vanliga bankkonto utan någon ränta hade du bara fått 36 000 kronor. Så bara för att du valde att spara din buffert på ett sparkonto hos ViaSpar har du fått 6 000 kronor i avkastning från ditt sparkonto.

ViaSpar Ränta upp till 8.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto

Vikten av att spara pengar

Det är alltid viktigt att spara pengar, man vet aldrig vad som kan hända i framtiden. Det kan vara så att din bil går sönder och du måste reparera den för en stor summa pengar då är det bra till ha hands ett en summa pengar sparade. Men det inte så smart att spara sina pengar på ett vanligt bankkonto för då minskar dina pengar med samma takt som inflationen gör. Dom senaste åren har vi haft en inflation på kring 2% i Sverige detta leder till att dina pengar minskar med 2% varje år. Redan efter några år hos ett vanligt bankkonto har din pengar fått betydligt lägre köpkraft än vad dom har i dagsläget. Då är det smart att investera sina pengar i sparkonton tex hos ViaSpar för att både skydda sig mot inflationen och även få en hygglig avkastning på sina pengar som man har sparat. Därför rekommenderar vi att du börjar ditt sparande hos ett sparkonto och inte ett vanligt bankkonto utan ränta.

Vi rekommenderar ViaSpar

Söker ett alternativ till ett vanligt sparkonto som ger låg ränta. Du kan med hjälp av ViaSpar sparkonto komma upp i mycket högre avkastning än vad som som ges från ett vanligt sparkonto eller om du har dina pengar på ett vanligt bankkonto helt utan ränta. ViaSpar passar både privatpersoner och företag bra. Det är faktiskt det enda sparkontot som erbjuder företag att börja investera hos deras sparkonton med hög ränta. Faktum är att för företagen är det ännu mer förmånligt att börja investera för dom får en högre ränta än vad privatpersoner får, den ränta är från 6% upp till 9.5% endast för företag. Du får mycket bra förutsättning för att börja buffertspara när du öppnar konto hos ViaSpar. Men ett sparkonto med fria uttag passar perfekt för att enkelt komma igång med ett buffertsparande.

Men nackdelen med ViaSpar är att dom är inte riktigt lika stabila och säkra som 4spar och Lendify. Därför att ViaSpar “okej” risk men hos 4spar och Lendify är risken betydligt lägre än hos ViaSpar.