Sparbloggen av Sparkontot.nu

Vilken är den bästa sparappen?

Vilken är egentligen den bästa sparappen för en erfarne investeraren, nybörjaren eller för barnet? Vi har jämfört 5 sparappar och berättar i denna guide om dom bästa sparapparna på marknaden just nu.

Vad är CFD-trading?

Sugen på att lära dig mer om CFD-trading och ta reda på hur det egentligen fungerar - samt vilka risker som medföljer? Då kommer du uppskatta denna artikel där vi besvarar dom vanligaste frågorna om CFD-trading.

Investera sparpengar

Är du intresserad av att investera sparpengar på ett säkert och hållbart sätt? Då är denna guide för dig - då vi sammanställt investeringsmetoder utifrån riskbenägenhet.

Aktier att satsa på

Söker du aktier att satsa på under börsåret 2021? Då tror vi att du kommer gilla vår guide och lista över dom mest ägda aktierna just nu hos banken Avanza.

Kreditkort med sparränta?

Finns det kreditkort med sparränta - och kan det vara ett alternativ till sparkonton? I denna artikel går vi igenom för- och nackdelarna med att ha ett kreditkort med sparränta - och vad du hittar sådana kort.

Hur sparar man tid i vardagen?

Spara pengar i all ära - men hur kan man spara tid i vardagen? Tid är pengar, så tid måste vara aktuellt att spara - inte sant? Vi reder ut!

Hur fungerar en kontokredit?

Hur fungerar egentligen en kontokredit och hur fungerar det? Finns det tydliga skillnader mot ett kreditkort eller ett lån? Vi på Sparkontot.nu reder ut!

Börja spara pengar - våra bästa tips

Dags att komma igång med sparandet nu va? Självklart ska du börja spara pengar. Vi ger dig våra 5 bästa tips på hur du kan spara pengar i vardagen på både kort- och lång sikt!

Bästa utdelningsaktierna 2021

Intresserad av utdelningsaktier och hur det fungerar rent konkret? Vi rekommenderar dig att läsa vår guide av dom bästa utdelningsaktierna för att se om något av våra tips kan passa dig och din investeringsmetod.

Börja med aktier och aktietips inför 2021

Är du en expert på aktier eller sugen på att bli det? Då borde du läsa vår guide för aktietips som gäller under hela 2021. Vid kommande år ser vi givetvis till att komma med nya aktietips för 2021, 2021 etc.

Så sparar du pengar på att vara miljösmart

Sparbloggen av Sparkontot.nu reder ut hur du sparar pengar på att vara miljösmart! Läs blogginlägget för att ta del av våra bästa tips för att värna om miljön och samtidigt spara pengar.

Vilka risker finns det med att börja med aktier?

Sugen på att börja med aktier, men osäker på vilka risker som finns? Sparkontot.nu har träffat aktiemäklaren Marcus Eriksson för att ta del av hans tankar och åsikter kring risker med att börja med aktier.

Bli rik på hållbart sparande

Många av oss vill bli rika - men få blir det i slutändan. Hur blir man egentligen rik på hållbart sparande under ett sådant fartfyllt år som 2021? Vad ska man tänka på? Hur hög risk ska man ta? Vilken sparform ska man använda? Vi reder ut.

7 tips för att spara pengar till semestern

Behöver du tips för att hinna spara pengar inför semestern 2021? Då har du kommit rätt! Sparbloggen reder ut 7 tips till hur du ska kunna spara pengar inför semestern nu i sommar.

Allt om peer-to-peer-lending

Vill du lära dig allt om peer-to-peer-lending? Bra - då hjälper vi på Sparkontot.nu dig att lära dig allt om och kring peer-to-peer-lending, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren sparare!

Sparkonton med fria uttag

Vilka sparkonton finns det som erbjuder fria uttag? Det finns flera olika sparkonton som erbjuder fria uttag, men hos vissa sparkonton finns det särskilda krav och riktlinjer för att få ta ut pengar när du vill. Läs vår artikel för att hitta rätt!

Vilket sparkonto är bäst?

Vilket sparkonto är egentligen bäst? Det är en legitim fråga då det beror på hur ofta du vill göra uttag, vilken ränta du önskar och om du vill omfattas av den statliga insättningsgarantin eller inte.

Så fungerar sparkonton

Hur ett sparkonto fungerar är enkelt. När du sätter in dina pengar på ett sparkonto får du en ränta på dina pengar. Ränta som man får varierar beroende på vilket sparkonto...