Sparbloggen av Sparkontot.nu

Börja spara pengar - våra bästa tips

Dags att komma igång med sparandet nu va? Självklart ska du börja spara pengar. Vi ger dig våra 5 bästa tips på hur du kan spara pengar i vardagen på både kort- och lång sikt!

Bästa utdelningsaktierna 2019

Intresserad av utdelningsaktier och hur det fungerar rent konkret? Vi rekommenderar dig att läsa vår guide av dom bästa utdelningsaktierna för att se om något av våra tips kan passa dig och din investeringsmetod.

Aktietips 2019

Är du en expert på aktier eller sugen på att bli det? Då borde du läsa vår guide för aktietips som gäller under hela 2019. Vid kommande år ser vi givetvis till att komma med nya aktietips för 2020, 2021 etc.

Så sparar du pengar på att vara miljösmart

Sparbloggen av Sparkontot.nu reder ut hur du sparar pengar på att vara miljösmart! Läs blogginlägget för att ta del av våra bästa tips för att värna om miljön och samtidigt spara pengar.

Vilka risker finns det med att börja med aktier?

Sugen på att börja med aktier, men osäker på vilka risker som finns? Sparkontot.nu har träffat aktiemäklaren Marcus Eriksson för att ta del av hans tankar och åsikter kring risker med att börja med aktier.

Bli rik på hållbart sparande

Många av oss vill bli rika - men få blir det i slutändan. Hur blir man egentligen rik på hållbart sparande under ett sådant fartfyllt år som 2019? Vad ska man tänka på? Hur hög risk ska man ta? Vilken sparform ska man använda? Vi reder ut.

7 tips för att spara pengar till semestern

Behöver du tips för att hinna spara pengar inför semestern 2019? Då har du kommit rätt! Sparbloggen reder ut 7 tips till hur du ska kunna spara pengar inför semestern nu i sommar.

Allt om peer-to-peer-lending

Vill du lära dig allt om peer-to-peer-lending? Bra - då hjälper vi på Sparkontot.nu dig att lära dig allt om och kring peer-to-peer-lending, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren sparare!

Sparkonton med fria uttag

Vilka sparkonton finns det som erbjuder fria uttag? Det finns flera olika sparkonton som erbjuder fria uttag, men hos vissa sparkonton finns det särskilda krav och riktlinjer för att få ta ut pengar när du vill. Läs vår artikel för att hitta rätt!

Vilket sparkonto är bäst?

Vilket sparkonto är egentligen bäst? Det är en legitim fråga då det beror på hur ofta du vill göra uttag, vilken ränta du önskar och om du vill omfattas av den statliga insättningsgarantin eller inte.

Så fungerar sparkonton

Hur ett sparkonto fungerar är enkelt. När du sätter in dina pengar på ett sparkonto får du en ränta på dina pengar. Ränta som man får varierar beroende på vilket sparkonto...