Hitta den bästa sparappen

Vill du hitta en bra och passande sparapp till dig, din framtid eller dina barn? Då har du hittat helt rätt - för i denna guide så presenterar vi alla mobilappar som är gjorda för sparande.

SAVR Enkelt sparande till låga avgifter - direkt i mobilen.
Skaffa sparappen!
Avanza Kostnadsfritt sparande vid investeringar under 50,000 SEK.
Skaffa sparappen!
Lysa Spara pengar direkt utan ansträngning genom en smart fondrobot.
Skaffa sparappen!
Opti Spara pengar med kraftig rabatt (mellan 30-50%) mot nätmäklarna.
Skaffa sparappen!
Nordnet Sparande i aktier och fonder och tillgång till ett stort sparnätverk.
Skaffa sparappen!

Alla appar för sparande

Det finns många olika appar för sparande - allt från sparande i aktier, fonder, fondrobotar eller sparkonton. Oavsett sparform, så är själva grunden till att använda sig av en sparapp att göra sparande både enkelt och roligt att följa. Några av dom mest populära sparapparna listas nedanför.

  1. SAVR
  2. Avanza
  3. Lysa
  4. Opti
  5. Nordnet

Så fungerar sparappen SAVR

SAVR gör det både enklare och billigare att spara i fonder genom att erbjuda dom klassiska fonderna som du normalt når genom din bank eller genom aktörer såsom Avanza och Nordnet - fast till betydligt billigare avgifter. Fondavgifter hos vanliga banker eller internetbanker ligger på runt 1,5 - 2,5% - medans du hos SAVR enbart betalar 0,8% i avgift. Självklart skyddas dina insättningar av den statliga insättnings­garantin på 1,000,000 SEK. Genom SAVR kan du välja att antingen sätta in ett belopp vid start, eller automatiskt sätta in en summa varje månad - och direkt i sparappen se hur dina investeringar ger månatlig avkastning.

Klicka här för att börja spara i sparappen SAVR!

Så fungerar sparappen Avanza

Avanza är Sveriges populäraste sparapp för att handla i aktier och fonder, och har idag över 1,000,000 kunder bara i Sverige. Hos Avanza kan du spara i vanliga sparkonton eller fonder, men också aktier, certifikat, warranter och krypto. För att göra det lite billigare att komma igång så erbjuder Avanza även courtagefri (alltså avgiftsfri) handel för dig som handlar fonder eller aktier på Stockholmsbörsen och inte har över 50,000 kronor i sparande ännu. I Avanzas mobilapplikation kan du enkelt följa hur det går för ditt sparande och dina investeringar.

Klicka här för att börja spara i sparappen Avanza!

Så fungerar sparappen Lysa

Ungefär som SAVR gör det enkelt att spara i fonder så fungerar Lysa på ett snarlikt sätt - men med skillnaden att Lysa fungerar som en fondrobot, som automatiskt investerar dina pengar i fonder och innehav med låga avgifter. Med Lysa så kan du följa ditt sparande direkt i sparappen och se hur dina investeringar utvecklar sig. Vi på Sparkontot har använt oss av sparappen Lysa under dom senaste 10 månaderna och är så här långt mycket nöjda!

Klicka här för att börja spara i sparappen Lysa!

Så fungerar sparappen Opti

Opti är i relation till andra sparformer lite av en nykomling på marknaden - men har gjort intåg med bravur. Hos Opti får du hjälp med sparande i fonder till en rabatt på mellan 30-50% i jämförelse med om du skulle spara i fonder genom din bank eller nätmäklare.

Klicka här för att börja spara i sparappen Opti!

Så fungerar sparappen Nordnet

Nordnet är en sparapp som låter dig investera i fonder, aktier, warranter och certifikat - precis som Avanza. Skillnaderna mellan Nordnet och Avanza är inte enorma. Både avgifterna och utbuden ligger på ungefär samma nivåer. Den stora skillnaden för dig som vill spara med sparappen Nordnet är att du även får tillgång till Shareville genom Nordnet, som gör att du kan hämta inspiration från andra sparare för att alltid se till att du utvecklas och lär dig från andra sparare.

Klicka här för att börja spara i sparappen Nordnet!

Sparappar för barn

Det finns flertalet populära sparappar för barn, där Gimi är den allra mest populära sparappen för barn. Gimi fokuserar på att lära ditt barn att bli smarta med pengar genom att spara pengar och även ge barnen möjligheten att tjäna extra pengar genom att exempelvis göra uppgifter hemma i hushållet. Gimi är inte kopplat till en bank eller något sparande i aktier, fonder eller sparkonton - utan administreras istället direkt av användarna. Gimi som sparapp för barn är helt gratis, och är naturligtvis ett fantastiskt hjälpmedel för att lära barn om hur ekonomi fungerar - och vikten av att börja spara pengar tidigt.

Bästa sparappen 2021

sparappar

Av dom 5 sparappar som vi gått igenom i listan ovanför så finns det en kandidat som vi tycker sticker ut lite extra. Dom kriterier vi baserar detta på är inte minst användarvänlighet, avgifter och hur enkelt det är att komma igång. Den bästa sparappen 2021 är enligt oss på Sparkontot SAVR - då det är oerhört enkelt att komma igång med sitt sparande, samt att du som användare av sparappen får riktigt låga avgifter. Du behöver alltså lägga mindre tid och energi på att hitta rätt sparandeform eller fonder till låga avgifter, och kan istället välja fonder utifrån vilka faktiska investeringar du vill göra baserat på exempelvis marknader, exponering och investeringshorisont.

Sparappar gör det enklare att spara

Den riktigt stora fördelen är att sparappar gör det enklare att spara pengar i vardagen, och inte minst att hålla koll på hur det går med ens sparande. Många traditionella sparkonton eller banker tar inte bara höga avgifter, utan tenderar också att ha lite mer avancerade plattformar som gör att tröskeln för att löpande följa sitt sparande höjs. Sparappar däremot är ofta ganska avskalade och enkla att följa med i, och kapar inte sällan dyra avgifter och abonnemang - utan har istället som fokus att göra det både enkelt och roligt att spara mindre summor i vardagen eller långsiktigt i exempelvis fonder eller sparkonton.