Tips för att spara tid i vardagen

Vi är många som inte bara vill spara pengar – utan som även vill spara tid i vardagen. Barn ska köras till skolan, mat ska lagas, lägenheten ska städas och ovanpå det ska man ha tid för både hälsa i form av träning och även kunna få egentid med personer man bryr sig om. Att spara tid i vardagen är alltså någonting som vi är många som strävar efter – så i denna guide sammanfattar vi 4 enkla tips som kan hjälpa dig att spara tid och få mer över till annat.

Automatisera ditt sparande

spara tid

Att sitta dag in och dag ut och göra sitt bästa med att handla med aktier eller sitta och välja mellan fonder tar tid. Det tar faktiskt längre tid än man kan tro. En god idé om du är en småsparare är därför att du fokuserar på att automatisera ditt sparande för att frigöra mer tid så att du kan avsätta tid för andra saker i livet. Antingen öppnar du ett sparkonto, eller så vänder du dig till en av flera tjänster som finns på marknaden som hjälper dig med automatiserat sparande för att spara tid i vardagen. Läs mer om ekonomitips hos Manity där du finner artiklar om sparande och ekonomi.

Anlita en städfirma

Städning av bostad tar lång tid, inte minst om man bor på en större yta eller har barn springandes hemma. Överväg därför att anlita en städfirma som kan sköta grovjobbet åt dig medans du sparar tid i vardagen till andra sysslor. Städfirmor finns överallt i landet precis som flyttfirmor, men om du specifikt söker en städ- eller flyttfirma i någon stad så går det bra att söka på internet.

Börja med matkassar

Matkassar har på den senaste tiden blivit allt mer populärt – inte minst då dom gör att man sparar en hel del tid i vardagen. Shoppingturer tar tid och är ofta ganska obekväma. Matkassar är därför ett bra alternativ som gör att du alltid sparar tid, och ofta sparar pengar.

Börja förbered allt dagen innan

Avsätt någon halvtimma varje kväll för att förbereda morgondagen. Det kan vara allt från att stryka skjortan, förbereda kaffemaskinen eller bara packa portföljen / väskan inför morgondagens ärenden. På så sätt slipper du virra runt på morgonen och leta rätt på vad du behöver under dagen – allt finns nämligen redan förberett!