Spara pengar på att vara miljösmart

Det är fullt möjligt att både spara pengar och ta tillvara på våran miljö. Vi från Sparkontot.nu ger dig några tips så att du kan bli en miljövän och samtidigt spara pengar på det. Vi är ju i regel experter på att jämföra sparkonton - men vi kan också en hel del om sparande rent generellt.

Sluta konsumera onödiga prylar

Att köpa en ny gräsklippare bara för att din nuvarande gräsklippare har några år på nacken. Är varken bra för miljön eller för din plånbok. Försök att bevara dina prylar så länge det bara går istället för att köpa nya hela tiden. Detta gäller även för kläder, leksaker och så vidare använd dom kläderna du har istället för handal nya. Alternativet för hållbar konsumtion kan vara att enbart handla när det är billigare än normalt, såsom under Black Friday eller under Singles Day när butiker såsom NordicFeel har Singles Day-rabatter aktiva på sin e-handel. Under dessa högtider kan priserna sänkas med uppemot 80% mot normalt pris.

Införskaffa en elbil

Spara miljösmart

Byt ut din nuvarande bensin eller dieselbil till en elbil. Det är mycket lägre driftkostnad hos elbilar och mycket bättre för miljön. Man får även en elbil bonus på 60 000 kronor från staten om man köper en elbil. Det finns faktiskt ett antal billiga elbilar idag som kostar kring 200 000 kronor till 300 000 kronor. Man får även bidrag från staten om man köper en hybridbil men det är en lägre summa pengar. Kring 20 000 till 40 000 kronor beroende på vilken hybridbil man köper.

Sluta köp plastpåsar

Tacka nej till att köpa plastpåsar i butik. Ta istället med egna påsar då kan man spara in på både miljön och även spara några kronor varje gång man handlar. I snitt brukar man spendera 10 kronor varje gång man handlar mat på plastpåsar och om man gör det två gånger i veckan så blir det ungefär 1 000 kronor per år. Gör en god gärning för både din plånbok och vår miljö.

Ta tillvara på maten du köper

Sluta släng man bara för att den gick ut för en dag sen. Det går att äta mat som är lite gammal bäst före datum är bara en riktlinje som man inte alls ska ta på så stort allvar. Det är även smart att bevara resterna från maten och spara dom till matlåda. Om man kan ta tillvara på sin mat bättre skulle det gynna både dig direkt och även miljön.

Använd cykeln mer

Det bästa för miljön och din egen hälsa är att använda sig utav cykeln mer istället för att ta bilen hela tiden. Ska man åka till jobbet eller göra ett snabbt ärende i stan är det enkelt att ta sin cykel dit istället för att behöva ta bilen. Du spara pengar på att cykla och även på våran miljö.