Recension och omdöme av Mintos

Mintos omdöme

Mintos är en internationell peer to peer plattform som erbjuder dig att investera i privatlån för att få avkastning. Hos Mintos kan du diversifiera dig på riktigt, du kan välja fritt mellan olika valutor, länder, lånetyper och kreditgivare. Men helt utan serviceavgifter kan du börja investera för en säkrare framtid. Det finns inga krav på lägsta insättning och det finns heller inget tak på hur mycket man kan sätta in. Man behöver bara leta upp ett lån som som ger dig en god avkastning för att investera i. Mintos har över 1.8 biljon euro i utlånat kapital vilket är mer 10 gånger så mycket som lendify. Trots att dom startade 2015 har utvecklingen gått väldigt snabbt för Mintos. Med en förväntad årlig avkastning på 11.70% är Mintos ett väldigt intressant peer to peer plattform för dig som söker hög avkastning på sina pengar. När du investerar i Mintos kan man välja mellan att investera i jordbruksfastigheter, privatlån, fakturafinansiering, billån, krediter och företagslån. Så du kan få en väldigt trevlig riskspridning när man investerar i Mintos, för du kan exempel investera i jordbruksfastigheter i Frankrike. Eller krediter i Grekland, räntan får du utefter risken man tar så man kan få riktigt hög ränta om man som exemplet väljer att investera i krediter i Grekland så man kan på ett väldigt unikt sätt justera sin risk och avkastning när man investerar i Mintos.

Mintos Ränta 7.6 - 11.9%.
Skapa sparkonto

Denna recension av Mintos är helt och hållet baserat på våra egna åsikter och erfarenheter. Vi på Sparkontot.nu har använt Mintos i 1 år och gjort en god avkastning. Därför rekommenderar vi Mintos till dig som investerare.

Mintos erbjuder

  • Investera i lån över hela Europa
  • Genomsnittlig avkastning på 11.70% per år
  • Investera i 7 olika lånetyper
  • Europas största peer to peer plattform
  • Lån i olika valutor
  • Helt utan serviceavgifter

Börja investera idag och få avkastning första månaden

När man investerar i lån får man avkastning i slutet av varje månad, och man vet exakt hur mycket man får och när man får. Därför får man väldigt starkt kassaflöde när man investerar i lån för just att det är så förutsägbart och stabilt att investera i lån. Idag har Mintos över 100 000 aktiva investerar vilket är över 10 gånger så många som Lendify har.

Skapa sparkonto hos Mintos

Att skapa ett sparkonto hos Mintos är enkelt & gratis. Du gör det på 2 minuter!

Vanliga frågor om Mintos

Vilka länder finns Mintos tillgängligt i? Man kan investera i Mintos vart man än befinner sig i världen. Men lånen man investerar i är från Europas alla länder, även mindre länder såsom Armenien, Albanien, Georgien och så vidare. Men det dyker även upp länder utanför Europa som man kan investera i.

Tillkommer det någon serviceavgift hos Mintos? Nej det är helt utan avgifter när man investerar i Mintos det tillkommer inte heller någon kostnad att starta konto.

Om jag investerar i billån eller hypotekslån ingår då säkerhet för mig som investerar? Ja om man investerar i ett lån med säkerhet såsom billån eller hypotekslån då tillkommer en säkerhet till dig som investerar, så man får mycket lägre kreditförlust om man investerar i dessa lån. Speciellt billån ger en riktigt bra ränta på 11.6 % i snitt, och då ingår även säkerhet till dig som investerar så det är ett riktigt bra ränta till en så låg risk.

Mintos andrahandsmarknad

Det finns en väl etablerad andrahandsmarknad på Mintos som ger dig möjlighet att köpa och sälja lån till andra investerare. På så sätt slipper du behålla ditt lån hela löptiden. Man kan enkelt sälja sina lån om man behöver sina pengar på något annat ställe, du kan även köpa ett konto där om man hittar något som ser lockande ut. Mintos andrahandsmarknad är väldigt stor och har i snitt över 200 000 lån ute på marknaden i dagsläget. Man kan enkelt söka efter önskad avkastning på andrahandsmarknaden och vilket land man vill lånet ska komma ifrån och så vidare. Det tillkommer heller ingen avgift när man säljer ett köpet ett konto på Mintos andrahandsmarknad så det är ett riktigt bra sätt att komma ut marknaden eller om man vill hoppa på.

Mintos Ränta 7.6 - 11.9%.
Skapa sparkonto

Räntan för dom olika lån typerna

Fördelar med Mintos

Möjlighet att investera i lån över hela Europa, med hjälp av Mintos kan du inte bara investera i lån i Sverige utan nu finns det möjlighet att investera i andra länder. Vill du få en bättre riskspridning geografiskt är Mintos ett väldigt bra verktyg.

Väldigt hög ränta. Snitträntan hos Mintos ligger kring 11.7 % innan kreditförluster, så man kan räkna på runt 9-10% i ränta efter kreditförluster vilket ändå är väldigt högt. Aktier sägs i snitt ligga på runt 8% i ränta och aktier är betydligt mer volatilt, jämfört med lån som är betydligt stabilare.

Det är bara hos Mintos man får möjlighet att investera i lån med säkerhet såsom billån, hypotekslån och jordbrukskrediter detta göra att om låntagaren inte kan betala sitt lån till dig som investerar då ligger en säkerhet kvar vilket gör att du får pengar tillbaka.

Investera i Korta krediter, företagslån, jordbrukslån, privatlån, billån, hypotekslån och fakturafinansiering. Alla dessa lånetyper kan man investera i hos Mintos. Vilket gör att du får möjlighet att diversifiera dig.

Att investera i lån ger dig ett stabilt kassaflöde som är väldigt förutsägbart, man vet exakt när man får sin ränta och man kan enkelt se hur mycket pengar man kommer att få från varje lån. Det har även mycket lägre volatilitet än aktier, och är inte lika konjunkturkänsligt. Så är det krisar är lån som tillgångsslag att investera i.

Mintos Ränta 7.6 - 11.9%.
Skapa sparkonto
Vi ger betyget 4 av 5 till Mintos

Enligt vår recension av Mintos får dom betyget 4 av 5 med motiveringen att Mintos erbjuder dig som investerare en riktigt hög ränta på sitt kapital sedan har du även möjlighet att investera i en mängd olika lånetyper både med säkerhet och utan säkerhet. Man får även en riktigt bra riskspridning geografiskt, när man investerar i Mintos. Över hela Europa kan man investerat, så det är helt upp till dig vart man vill investera sitt kapital. Sedan får Mintos pluspoäng för att dom ej har någon serviceavgift så det blir mer pengar till dig som investerare sedan har dom även en riktigt stor och effektiv andrahandsmarknad där man kan sälja sina lån och även köpa lån, så det är ett väldigt effektiv sätt att komma ur marknaden och komma in. Om man letar efter ett effektivt sätt att investera sina pengar och få en riktigt bra diversifiering med en bra ränta är Mintos ett bra alternativ.