Kreditkort med sparränta

Ett kreditkort med sparränta är i grund och botten ett kort med inlåningsränta - och i denna artikel hittar du dom kreditkort som har sparränta och därmed hög inlåningsränta. Kreditkort är i folkmun inte kännt som ett sätt att spara pengar genom aktiv förvaltning på - men i många fall kan du som konsument hitta kreditkort som har bättre sparränta än vad olika sparkonton eller fonder har.

Lista på kreditkort med sparränta

Kreditkortet med absolut högst sparränta är Shell Mastercard som erbjuder dig en sparränta på hela 2% - men insättningsgränsen ligger på 15,000 kronor vilket gör att räntan inte ger dig speciellt mycket avkastning i faktiskt medel, även om det förstås är en årlig slant som kan komma väl till hands. Ett alternativ till Shell Mastercard kan vara Supreme Card Gold om du har en bredare likviditet som kan investeras. Supreme Card Gold erbjuder dig en sparränta på 1,10% - men har samtidigt ett maxbelopp på 500,000 kronor vilket ger dig mer utrymme för faktiskt sparande om din likviditet är bättre.

Kreditkort med sparränta - ett alternativ till sparkonton

Kreditkort sparränta

Hos oss på Sparkontot.nu kan du läsa recensioner och otaliga informativa artiklar om dels sparande - och inte minst sparkonton. Däremot så är och förblir kreditkort med sparränta ett bra komplement och alternativ till sparkonton för dig som hellre föredrar den formen av sparande, eller kort och gott bara önskar diversifiera dig mot nuvarande sparform - och du kan läsa mer om detta hos Kreditkortguiden När det kommer till sparkonton så är det enda du egentligen behöver studera hur räntan ser ut och vilken inlåsningstid som tid kapital verkar under - men med kreditkort kan det vara lite mer än så. När du skaffar ett kreditkort så kan det vara av intresse att se vilka andra förmåner, erbjudanden och eventuella bonusar som är kopplade till det kreditkortet - för att säkerställa att du faktiskt har möjlighet att använda kreditkortets övriga förmåner; utöver sparräntan.