Fördelar med peer to peer lending

Vad finns det för fördelar med att öppna ett peer to peer ledning konto? Det finns ett gäng olika fördelar med peer to peer lending och varför man ska diversifieras sig emot olika tillgångsslag för att få en jämnare och stabilare avkastning.

Förutsägbar avkastning

Det är väldigt lätt att förutsäga avkastningen från peer to peer lending. Eftersom när man investerar i lån så vet man direkt hur mycket man kommer får varje år och till och med vilket datum pengarna kommer att skickas till dig. Det är på så sätt man kan bygga ett stabilt kassaflöde som inte påverkas så mycket utan av dagens ränteläge eller hur klimatet på börsen är. Man kan i snitt räkna med minst 0.5 % ränta per månad vilket blir ca 6% per år efter kreditförluster och serviceavgifter. Detta gör peer to peer lending till attraktivt tillgångsslag med förutsägbar avkastning med sparkonton.

Spara på kort sikt

Alla vet att det är inte speciellt smart spara i aktier på kort sikt då det kan rasa med 50 % under ett år. Däremot så vet man sin avkastning om man sparar sina pengar i peer to peer lending. Som kan jämföras med en räntefond fast med högre och bättre avkastning. Så om man ska spara på 1-3 år sikt är peer to peer lending ett väldigt bra alternativ för dig då det inte finns någon risk att man kommer förlora några pengar.

Sprid dina tillgångar

Det är många idag som bara äger aktier eller endast fastigheter. Detta är inte optimalt om det skulle bli en börskrasch eller en fastighetskrasch likt år 1990. Det är bättre att sprida sina tillgångar över flera olika tillgångsslag och i dagsläget är det väldigt få som inte investerar i lån. Det är ett bra sätt att få ett stabilare och jämnare avkastning på sin portfölj om man inkluderar lån till sina tillgångar.

En hög avkastning

Peer to peer

Söker man efter en högre avkastning kan Savelend eller Savr vara något för dig. Savelend har uppvisat en avkastning på nästan 12 % per år efter kreditförluster och serviceavgifter. Vilket är betydligt högre än vad börsen avkastar i snitt. Så peer to peer lending behöver inte alltid vara som en säkerhet till din portfölj det kan också vara en extra krydda som ökar avkastningen. Anledningen varför just Savelend har uppvisat så hög avkastning är för att man investerar i krediter istället för privatlån. Hos krediter är räntan väldigt hög ofta mellan 15 % till 25 % jämfört med privatlån som ligger kring 2 % till 10 % i ränta. Exempel på peer to peer plattform som erbjuder möjlighet att investera i privatlån är Lendify, Brocc och Mintos.