Bli rik på hållbart sparande 2021

Vi är många till antalet som vill bli rika på ett hållbart och systematiskt uttänkt sparande, både långsiktigt och kortsiktigt. När man ska strukturera upp ett hållbart långsiktigt sparande så finns det ett par olika parametrar att ta i beaktning innan man investerar allt för mycket pengar i någonting som kanske inte är lika rationellt som man kan tro. Genom att läsa vår guide till ett hållbart sparande och hur du bygger upp en ekonomisk trygghet på lång sikt så kommer du kunna fatta bättre beslut kring om du ska börja med aktier, investera i fonder eller starta ett sparkonto med hög ränta. Valet är ditt, men vi står för informationen!

Bestäm dig för hur hög risk du vill ta

Vill du bli rik snabbt på hållbart sparande, eller kan du låta det ta den tid det tar och samtidigt minska risken? Ju snabbare och ju mer du är ute efter att tjäna på kort tid - ju högre risk kommer du att behöva ta. Om du däremot vill investera på 5-10 års sikt, eller till och med längre än så, så kan en lägre risk men en längre tidshorisont vara på sin plats. Hos Lendify kan du spara långsiktigt och inte ta allt för hög risk. Dom erbjuder dessutom en förhållandevis hög och bra ränta på sparandet hos dom, så kolla gärna in dom.

Inledande investering och investering på månadsbasis

Bli rik på hållbart sparande

Vid din första investering, oavsett vilken form det är i, så handlar det ganska ofta om en inledande investering för att sedan övergå till investering på månadsbasis - i praxis vid löning efter räkningar, hyra och eventuella lån är betalda. Din inledande investering ska givetvis vara så hög som möjligt, men inte så hög att du inte skulle kunna klara av eventuella oväntade utgifter som kan komma under dom kommande 1 - 2 åren. Ha alltid ett kapital undanlagt utifall att det oväntade skulle ske, men säkra inte upp allt för mycket på ett konto som inte är räntebärande. Bygg istället en långsiktig portfölj i olika sparformer för att kapitalisera på ett tryggt sätt i det långa loppet.


Lendify - BRA VAL! Ränta 3 - 12.5%.
Spara upp till 10.000.000 kr.
Skapa sparkonto
SAVR - RIKTIGT BRA VAL! Hög ränta.
Spara varje månad.
Skapa sparkonto
ViaSpar Ränta 4.5 - 8%.
Spara upp till 50.000 kr.
Skapa sparkonto
Brocc Ränta 3 - 9%.
Spara från 10.000 kr.
Skapa sparkonto
Savelend Ränta 7 - 9%.
Spara från 2.000 kr.
Skapa sparkonto
Avanza Ränta 0.35 - 0.9%.
Spara från 100 kr.
Skapa sparkonto
Mintos Ränta 7.6 - 11.9%.
Spara varje månad.
Skapa sparkonto

Välj rätt sparform

Aktier, fonder eller sparkonto? Det är ingen hemlighet att vi på Sparkontot.nu är starka förespråkare av sparkonton i sin helhet, men det finns även vissa fall där aktier skulle kunna vara ett bättre alternativ. Om du är ute efter att göra pengar snabbt och är redo att ta en hög risk så kan aktier vara helt rätt alternativ för dig som sparare. Se dock till att läsa en guide, böcker och fråga runt innan du börjar investera i aktier till höga belopp.

Utvärdera resultatet av sparandet

Sätt dig ned efter ett par dagar, månader eller år. Hur har ditt sparande gått? Har du fått den räntan som sparkontot utlovade? Har aktierna presterat som väntat? Har fonden gått upp lika många procent som den gjort historiskt? Om inte - vilka faktorer spelar in? Se alltid till att utvärdera hur ditt sparande presterar för att kunna förbättra dig långsiktigt och tjäna så mycket pengar som möjligt på ditt hållbara sparande.