Aktietips 2020

Någonsin känt att aktiemarknaden lockar för att snabba på processen att köpa en lägenhet, bil eller att ha råd med den där drömresan, men samtidigt känner du att aktiemarknaden är för komplicerad och riskabel? Även om aktiemarknaden i många avseenden är just detta så ska vi på Sparkontot.nu ge några aktietips för dig som nybörjare.

Vårt första aktietips är att börja smått och öka stadigt allt eftersom du blir mer varm i kläderna. Det är lätt att man i början investerar ett för stort kapital i hopp om att göra den där perfekta investeringen, men eftersom man inte blir en börshaj på en gång är risken stor att du kan förlora stora summor pengar. Därför skulle vi rekommendera att starta ett konto på Avanza vilket är gratis plus att de har en courtageavgift som heter start, vilket innebär att om du har aktier under 50.000kr så betalar du ingen avgift, perfekt för nybörjaren på aktiemarknaden.

Läs även: Bästa utdelningsaktierna 2020

Aktietips nummer två är att investera i aktier från företag du känner till och har kunskap om. Varför vi ger dig detta aktietips är för att det är nyckeln till att göra bra investeringar, kolla upp hur det går för företaget vilka konkurrenter har de, hur har det gått för företaget historiskt etc. Läs igenom företagens rapporter och ta reda på vad dem utvecklar/jobbar med just nu. På så sätt får du reda på hur det verkligen går för dem. Kommer du ihåg detta aktietips så minimerar du risken till dåliga affärer och du sätter dig själv i förarsätet för dina investeringar istället för slumpen.


Det tredje aktietipset vi kommer ge dig är att tänka långsiktigt och planera noga. Väldigt få om ingen gör stora vinster på en gång eller över en kort tid. Därför vill vi uppmana till is i magen och planera era investeringar för en god avkastning i längden, detta hjälper också till med att minimera risken för att förlora pengar. Det är även viktigt att komma ihåg att det med stor sannolikhet kommer gå dåligt under perioder, men det är viktigt att ta lärdom av de tillfällena. Alla aktier kommer inte gå bra hela tiden, men det kan komma att vända så sälj inte bara för det går dåligt en kort period. Detta är kanske det viktigaste aktietipset vi kan ge er, kom ihåg rom byggdes inte på en dag.

Aktietips för nybörjare

Ett annat aktietips vi kan ge er är att bevaka marknaden för att hitta ett lovande företag när de blir börsnoterade. Ofta så kan dessa aktier vara ganska billiga så att ta en chansning eller så kanske du har hittat ett företag som har en god potential, ha detta aktietips i åtanke så kan du köpa billigt och sälja dyrt. Även om vi har uppmanat till försiktighet i de tidigare aktietipsen, så kan man kosta på sig att ta små chanser ibland på aktiemarknaden, det viktiga är att de förblir små i början.

Akietips 2020

Kanske du tycker att aktier är intressant, men har varken tid eller ork för att tillämpa alla våra aktietips. Ingen fara för vårt nästa aktietips är nämligen indexfonder, som är en fond som sköts passivt och aktierna i den byts ut med tiden. Detta är perfekt för dig som vill lämna ett sparkapital i goda händer, eller en tjuvstart för dig som vill lära dig mer innan du sitter helt vid spakarna själv. Kombinerat med detta aktietips vill vi också rekommendera Avanza som har flera bra indexfonder. Om du inte känner dig trygg med att föra över större belopp till externa banker, likt Avanza, eller helt enkelt inte känner dig tillräckligt påläst så kan du alltid öppna ett sparkonto, vilket trots allt är vårt expertis.

En metod som många aktieproffs använder sig av, inte minst under 2020, är att använda sig av någonting som kallas för TA - Teknisk Analys. Teknisk analys är kortfattat en metod att analysera aktier, kurser eller index för att försöka göra en bedömning av åt vilket håll aktien kan tänkas gå framgent.

Vårt sista aktietips för tillfället är att du ska införskaffa dig mer kunskaper om aktier under tiden du håller på. Det kan vara allt ifrån böcker skrivna av ekonomer eller börshajar som kan fördjupa dina kunskaper om aktier, men idag finns även gratis texter och klipp på nätet för dig att ta del utav. Aktiemarknaden är komplex så med mer kunskap om den kommer öka din avkastning i längden, viktigt att notera är att man aldrig blir fullärd det finns alltid ny kunskap att ta del utav. Vi på sparkontot.nu kommer forsatt publicera tips angående ekonomi och säkerligen fler inlägg angående aktier i framtiden. Men vi hoppas att våra aktietips kommer att komma till användning när du tar dina första stapplande steg ut på arbetsmarknaden, vi på Sparkontot.nu önskar dig ett stort lycka till!