Aktier att satsa på nu under 2021

Söker du aktier att satsa på under 2021? Du är inte ensam - men du har kommit till rätt ställe. I denna korta sammanfattning går vi igenom ett gäng aktier som flera analytiker spår bli riktigt heta under börsåret 2021, och klassas av många som en förhållandevis söker investering och någonting att satsa på under året. Börsåret 2021 var minst sagt händelserik med en stark uppgång på börsen det första kvartalet, följt av en djup nedgång när corona-pandemin slog till och började skapa oro. Därefter skedde en stor återhämtning som gjorde att OMX och OMXS30 stängde med blåa siffror - trots det största krisen sedan andra världskriget.

Lista på aktier att satsa på

Med anledning av börsåret 2021 så finns det en del analytiker som hävdar att vi har en hög fallhöjd på börsen i och med att stater, regioner och myndigheter nu behöver börja betala notan för dom investeringar som gjorde under förra året för att hålla samhällen ovanför vattenytan. Men trots detta finns det självklart aktiebolag på börsen som har blivit populära aktier att satsa på under detta år. Nedanför finner du topp 10 bolag på börsen som folk investerar i just nu - och också är dom mest ägda aktierna hos Avanza.

 1. Investor B (+14,4% senaste året)
 2. Kinnevik B (+78,08% senaste året)
 3. Hennes & Mauritz B (-3,99% senaste året)
 4. Swedbank A (+8,38 senaste året)
 5. Volvo B (+36,14% senaste året)
 6. Latour B (+18,2% senaste året)
 7. Castellum (-15,56% senaste året)
 8. Evolution Gaming Group (+173,14 senaste året)
 9. AstraZeneca (-10,26% senaste året)
 10. Ericsson B (+35,15% senaste året)
 11. Telia Company (-9,25% senaste året)

Låna pengar till aktier

Aktier att satsa på

Går det att låna pengar för att köpa aktier? Svaret är ja. Du kan enkelt ansöka om ett vanligt privatlån hos flera olika banker för att se vilka som är beredda att erbjuda dig ett lån. Vid ansökan av ett lån så är det som alltid viktigt att jämföra dom olika alternativen som man har för att säkerställa att räntan, villkoren och återbetalningstiden passar just dig. Om du är intresserad av att låna pengar för att köpa aktier så rekommenderar vi varmt att du läser på kring ditt lån innan du tar det - för att säkerställa att du har koll på dom villkor och krav som banken eller låneinstitutet har på dig som låntagare.

Risker med aktier

Precis som med dom allra flesta sparformer så finns det risker även med aktier. Det finns inga garantier för att ditt investerade belopp går upp i värde - utan det handlar precis som alltid att väga risk gentemot möjlig avkastning. Om du är ny till sparande och vill börja spara i aktier och söker några olika aktietips så kan du läsa om vår guide för att börja med aktier innan du börjar.