7 tips för att spara pengar till semestern

Det finns mycket att se fram emot under sommarledigheterna men ofta kräver vissa saker en del pengar och det är vårt ämnet idag. Hur man sparar pengar så att man kan göra vad man vill under semestern. Vi hoppas att du kan följa några utav våra simpla spartips, vi har valt enkla saker som dom flesta Svenskar kan skära ner på utan att det drabbar deras livsglädje.

1. Köp inga mer dyra drinkar på krogen eller uteserveringar

Spara pengar semester

Det blir snabbt dyrt när man köper alkohol på uteserveringar eller på krogen. Det är istället bättre att gå till systemet och köpa alkohol och göra en egen picknick istället eller om man föredrar att sitta vid någon parkbänk. Sen när man väl har fått sin semester kan man ju lyxa till det med uteserveringar och så vidare.

2. Sluta shoppa onödiga saker

Bara för att någon klädesplagg har hög rea eller någon rabatt är det inte alltid värt att köpa produkten. Saker som är på rea eller rabatterade är ofta det utav en anledning. Köper man någon bara för att det är rea brukar man sällan använda den produkten eftersom man egentligen inte hade något behov utav att köpa den.

3. Köp billigare mat

Ibland så lyxar man till det onödigt mycket när man handlar mat speciellt om man är hungrig och handlar. Genom att köpa mer potatis, ris och pasta kan man få ner sina matkostnader rejält. Byt även ut köttet mot vegetariskt vilket är både bra för din hälsa och miljön. Under högtider där stor REA erbjuds såsom Singles Day i Sverige så kan du göra fina kap på billig mat bland annat.

4. Sluta handla på kredit

Det har blivit väldigt vanligt att handla på kredit vilket är väldigt dåligt för din privatekonomi. Ofta ligger dessa kreditkort på skyhöga räntor som gör att du måste betala stora summor pengar till banken för att du lånar på deras kreditkort. Klipp kreditkorten istället och bli av med dom en gång för alla. Starta istället ett sparkonto för att lägga pengarna där och se dom växa.

5. Sänk dina räntekostnader

Om man har något privatlån eller bolån kan man kontakta banken och kolla om man har någon möjlighet att sänka räntan. Detta kan göra stor skillnad i din privatekonomi om man skulle komma ner lite i ränta.

6. Spåra dina utgifter

Få bättre koll på vart dina utgifter går och gör sedan en utvärdering om det är värt att ha kvar utgiften eller inte. På så sätt kan man göra sig av med dolda kostnader.

7. Se över dina fasta kostnader

Dina fasta kostnader som återkommer varje månad är ofta en stor tjuv i din privatekonomi. Det är kanske inte värt att betala för netflix, HBO och samtidigt viaplay. Det kan snabbt bli dyrt även om dessa abonnemang bara kostar ca 100 kronor per månad. Detsamma gäller utgifter såsom gymkort. Om du exempelvis besöker gymmet för att motionera, och betalar 269 kronor per månad för ditt gymkort - så kan du enkelt köpa en träningsmaskin såsom en Airdyne. Den billigaste varianten av motionscykel är en Airdyne AD2 som du får för några tusenlappar istället för att betala 269 kronor per månad för att få tillgång till gymmet. Dessutom får du närmare till gymmet - i och med att träningsmaskinen finns hemma hos dig.