4Spar omdöme

4Spar erbjuder sparkonton med hög ränta. 4spar driver verksamheten 4Finance Group som är ett av världens största konsumentkreditföretag. 4Finance Group driver verksamhet i hela Europa och är helt ledande i Sverige med över 50% av sms-lån branschen. Så när du väljer att investera i 4spar sparkonton kommer deras höga räntor från deras lån verksamhet som är i väldigt kapital beroende och det är därför man erbjuds dessa höga räntor så deras lån verksamhet kan fortsätta. 4Finance Group gick i fjolåret ut med en vinst på 58 miljoner så deras utlåningsverksamhet har god lönsamhet och är stabil. Detta är väldigt bra för dig som vill spara hos deras sparkonton för ju bättre 4Finance Group går desto högre ränta kan du erbjuda och stabilare sparkonton. Hittills har 4spar aldrig varit sena med utbetalning av räntor och dom har bedrivit verksamhet från 2012. Den som investerade i 10 000 4spar 2012 med deras högsta ränta har idag nästa 20 000 kronor vilket är en dubbling utan att någon insättningar har gjorts efter den första, endast på grund av räntan.

4Spar Ränta upp till 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto

4spar och 4Finance Group drivs idag av 1000 tal anställda och har huvudkontor här i Stockholm. Det är inte vanliga privatlån som 4Finance Group erbjuder, när dom ger ut smslån till privatpersoner som behöver snabba pengar. På dessa smslån har dom en skyhög ränta på ibland över 100% så det finns gott om kapital för att försörja 4spars sparkonton.

Så du öppnar ett konto hos 4spar:

1. Gå in på 4spar's hemsida, där inne trycker du på öppna konto. Då kommer det fram en formulär där du skriver in dina uppgifter. Du verifierar sedan ansökan via Mobilt BankID.

2. Så fort du har registrerar skickas ett bekräftelsemail ut till den mailadress som du har angivit. Då går då in på din mail och klickar på ditt mail på 4spar sedan ska ditt konto vara aktiverat hos 4spar. I ditt mail ska det även finnas information kring dom olika sparkontona som 4spar erbjuder.

3. Sedan väljer du själv vilket sparkonto du vill öppna. Nu väljer du hur lång bindningstid du vill ha eller om du väljer att sparkonto med fria uttag. Det är upp till dig.

Börja spara idag och få en ränta mellan 5.5% till 8.1%

4spar erbjuder idag ett antal olika räntor. Beroende vilket bindningstid du väljer när du sparar hos 4spar. Du får högre ränta desto längre tid du binder dina pengar hos 4spar. Dessa är räntorna hos 4spar sparkonton:

Om du vet att du inte behöver en summa pengar kan du ju lika gärna sätta in dom på ett sparkonto med hög ränta så du får någon avkastningSparkonto hos 4Spar på dina pengar. Men ifall du vet att du kanske behöver dessa pengar inom en snar framtid kan du ju välja 4spar sparkonto som har fria uttag då kan du enkelt ta ut pengar när du vill. Men så får du även avkastning på dina pengar där men lite lägre men ändå 5.5% vilket är helt okej för ett sparkonto. Det är smart att ha sin buffert hos 4spar sparkonto med fria uttag istället för ett vanligt konto hos banken där du inte får någon ränta alls. Har du din buffert hos 4spar med 5.5% ränta kommer dom växa vilket gör att du komme få en större buffert utan att egentligen behöva göra något. Du har även möjlighet att ta ut pengar från 4spar om du väljer sparkontot utan bindningstid med en ränta på 5.5% då kan du enkelt ta ut din buffert om du skulle behöva använda den annars låter du den bara ligga kvar där så får du avkastning på dina pengar. Det är ett smart sätt att buffertspara på.

4spar erbjuder:

Krav för att spara hos 4spar:

Skapa sparkonto hos 4Spar

Att skapa ett sparkonto hos 4Spar är enkelt. Du gör det på 2 minuter - helt förutsättningslöst!

4Spar Risk mot avkastning

Alltid när man söker avkastning tillkommer även en risk. Så är det alltid som är du investerar i aktier då tillkommer en risk att aktierna kommer tappa i värde men det har lönat sig att investera i aktier ända sedan 1800-talet. Du får betalt att ta risk och det är därför du får avkastning. I det långa loppet lönar det sig alltid att ta en viss risk men inte för mycket. Vi tycker att 4spar erbjuder en bra risk emot vad man får för avkastning på sina pengar. För att 4spar ska gå in konkurs är väldigt osannolikt. Eftersom förra året gick 4Finance Group ut men en vinst på 70 miljoner SEK. Dom har en ledande position på europa och har varumärken så som Onea, Vivus och SMScredit alla dessa varumärken går med vinst idag och garanterar att 4spar ger ut räntan på deras sparkonton som dom erbjuder privatpersoner att spara i. Ända sedan 2012 har 4spar erbjudit hög ränta på deras sparkonton och dom har aldrig missat någon betalning. 4Finance Group har idag över 2 miljoner aktiva kunder alltså låntagare och det är deras räntekostnader som betalas ut till er som skapar sparkonton hos 4spar. Verksamheten växer snabbt och så gör även vinsten. Sedan start 2011 har vinsten ökat från 400 000 kronor till idag på ca 70 miljoner kronor i vinst för 4Finance Group. Detta medför bättre säkerhet för alla privatsparare som använder sig utav 4spar sparkonton.att dom är uppbackade av en så stort företag som 4Finance Group. Största ägare av 4Finance är ryssen Oleg Boyko och Svensken Daniel Stenberg dessa två är väl insatta in finansbranschen och har lång erfarenhet kring utlåning.

4Spar Ränta upp till 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto

Tillkommer någon avgift när du sparar hos 4spar?

Nej det finns ingen avgift, varken för öppningsavgifter eller uttagsavgifter. 4spar har sparkonton som är helt kostnadsfria. Sparkonton ska generera kassaflöden inte tvärtom. 4Spar är beroende utav kapital för att deras 4Finance utlåningsverksamhet ska fungera väl. Det är därför dom kan erbjuda så hög ränta. Får 4Finance inte inte några pengar får 4spar blir det svårt för dom att bedriva deras verksamhet vidare. Dina pengar som du sätter in på 4spars sparkonton lånas sedan ut via 4Finance till deras verksamhet som dom i sin tur lånar ut till privatpersoner som vill ta smslån. Sen när du vill ta ut dina pengar från 4spar då skickas pengar från 4Finance till 4spar sen vidare till ditt bankkonto med ränta. Det är så processen fungerar och det är därför dom inte 4spar tar ut avgifter när du skapar ett sparkonto hos dom eftersom dom vill ha in kapital till deras verksamhet. Så både du vinner på att spara hos 4spar och 4spar själva för att du får hög ränta på ditt kapital och 4spar får in kapital till deras utlåning.

Finansinspektionen godkänner 4spar

4spar är registrerat hos finansinspektionen och är enligt lagen om inlåningsverksamhet att insatta medel skall användas till finansiering av 4Finance Group. Insatta medel omfattas inte av insättningsgarantin och kan förloras om företag skulle hamna i obestånd.

Detta är villkoren för dig som sparare hos 4spar. Det krävs att 4Finance Group skulle hamna i obestånd för att du skulle förlora dina pengar som du sätter in på 4spar sparkonton. Att 4Finance skulle hamna i obestånd är väldigt osannolikt eftersom då får med så pass stor vinst varje år. Skulle däremot 4Finance tappa sin lönsamhet skulle det bli mer troligt men dom är så pass starka idag så det finns inget som tyder på att det skulle hända.

Spara max 50 000 kronor hos 4spar

Det är högsta möjliga belopp hos 4spar är i dagsläget 50 000 kronor. Även fast du öppnar flera sparkonton hos 4spar är det endast möjligt att ha 50 000 kronor sammanlagt per person hos 4spar. Är det så att du redan har 50 000 kronor hos 4spar kan du börja att investera hos Viaspar dom har också sparkonton med hög ränta. Dom erbjuder upp till 50 000 kronor i sparat kapital per person också och ränta är mellan 4.5% upp till 8% så om du använder dig utav både 4spar och ViaSpar kan du spara upp till 100 000 kronor vilket är riktigt bra.

4Spar Ränta upp till 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto

Vanliga frågor och myter om 4spar

Är det väldigt riskfyllt att spara hos 4spar? Det är en viss riskt att spara hos 4spar men längre än vad många tror. Så länge 4Finance gör vinst finns det ingen anledning att vara orolig för att man ska förlora pengar. Eftersom deras vinst växer år efter år så blir bara 4spar säkrare och säkrare alternativ att spara hos. Redan när dom startade att ge ut höga räntor på deras sparkonton, år 2012 var det många tidningar och bloggare som gick ut och sa att är “väldigt riskfyllt att spara hos 4spar” och att man kommer troligen att bli av med sina pengar. Nu 7 år senare är det inte lika många som tvekar på deras verksamhet. Alla pessimister försvann med tiden. Det var mer riskfyllt då att investera i 4spar än vad det är idag. Men om man kolla tillbaka så har dom som sparat i 4spar sedan börja fått en riktigt hög och stabil avkastning på deras pengar. Eftersom det ser bättre ut idag så är det helt klart ett intressant sparkonto för dom som söker ett alternativ som ger hög ränta.

Hur lång tid tar det att göra ett uttag? Normalt sett ska pengarna betalas ut redan samma dag som du begär uttag. Men det kan även dröja, det beror på var man har för bank och hur lång stopptid just din bank har. Men det ska som max inte dröja mer än 3 bankdagar för dig att få ut pengarna på kontot.

Jag är under 18 år kan jag öppna ett konto? Nej för att börja spara hos 4spar måste du vara minst 18 år alltså myndig.

Hur många uttag kan man göra per år? Du kan göra hur många uttag som helst, det väljer man själv. Förutsatt att man har ett sparkonto utan bindningstid. Annar måste man vänta tills bindningstiden är över innan man kan ta ut sina pengar till sitt konto.

Kan man öppna flera sparkonton hos 4spar? Jaa du kan öppna flertalet sparkonton hos 4spar om du vill. Du skulle kunna ha ett sparkonto med fria uttag och ett som du binder i till exempel 1 år för att få tillgång till en högre ränta än vad sparkonton med fria uttag erbjuder. På så sätt kan du enkelt ta ut pengar om du skulle behöva pengar men du får ändå en hög ränta på det andra sparkonton med bindningstid.

Hur gör man ett uttag då? Ju det är enkelt, antigenet så anmäler du ett uttag via din profil eller så ringer du in till kundsupport och säger att du vill göra ett uttag på ditt sparkonto. Annars kan du maila 4spar och be dom göra ett uttag åt dig.

Kan jag öppna ett sparkonton även fast jag har betalningsanmärkningar? Ja det går. 4spar lägger ingen vikt om du har betalningsanmärkningar eller om du har befintlig skuld hos kronofogden. Alla kan öppna sparkonto hos 4spar bara man är myndig.

Fördelar med 4spar

När du söker avkastning på dina sparade pengar, vill du ha två saker både hög ränta och så låg risk som möjligt när du sparar. Båda dessa saker erbjuder 4spar till dig via deras sparkonton. Du har god möjlighet att spara ihop en stark buffert på deras sparkonton med fria uttag upp till 50 000 kronor helt utan avgifter eller extra kostnader. Alla har möjlighet att öppna sparkonto hos 4spar bara du är Svensk medborgare och över 18 år. Så det finns ingen anledning att inte börja spara pengar.

Ett vanligt sparkonto hos någon bank ger endast en ränta på under 1% per år vilket är väldigt låg. Du får näst intill obefintlig avkastning när du pengar till dessa sparkonton jämför den avkastningen mot 4spar sparkonton som erbjuder ränta upp till 8% hos 4spar får du en likvärdig avkastning som börsen har givit dom senaste 50 åren. Om du väljer att låsa ditt kapital i 2 år hos 4spar. Den höga räntan är 4spar största fördel emot vad konkurrenterna erbjuder.

Stabil verksamhet är en utav fördelarna hos 4spar, dom har drivit dessa sparkonton nu i över 7 år så dom har lång erfarenhet och vet hur det ska gå till. Vinsten växer efter varje år vilket leder till mindre risk att företaget hamnar i obestånd. Skulle du behöva hjälp med något angående ditt sparkonto eller sparande så finns trevlig kundsupport nära till hands. Dom hjälper gärna till om du har någon fråga eller om du är osäker på hur något fungerar hos 4spar.

Vi rekommenderar 4spar

Vi rekommenderar 4spar till dig som söker en hög avkastning på dina pengar hos ett stabilt sparkonton utan avgifter. Vill du bygga upp en buffert kan du använda dig utav 4spar sparkonto utan bindningstid. Då kan du enkelt bygga upp din buffert genom att månadsspara i sparkontot under tiden du månadssparar så tillkommer ju en ränta på ditt sparkonto vilket gör att du kommer få upp en stabil buffert snabbare än vad man tror. Sen kan du enkelt ta ut pengar från ditt sparkonto om något skulle hända precis som en buffert ska vara till för men att då får en årlig ränta på 5.5% istället för 0% som du får på ditt vanliga bankkonto. Sen kan då också spara på lite längre sikt som till exempel dina barn eller till en kontantinsats då rekommenderar vi att du väljer ett sparkonto som har bindningstid så du får en högsta möjliga ränta hos 4spar. För när du sparar till dina barn vet du bättre koll på när du behöver pengarna. Säg att din son är 14 år och du vill ge han en liten summa pengar när han fyller 18 så han kan få råd till en kontantinsats. Då ska du spara i 4 år vilket betyder att du lika gärna kan låsa pengarna för att få en så hög ränta som möjligt eftersom du kommer inte behöva använda pengarna inom 4 år. Vi tycker att 4spar erbjuder schyssta villkor för privatpersoner som vill spara på ett sparkonto.

4Spar Ränta upp till 10.00%. Sparbelopp: 1 000 - 50 000 kr Skapa sparkonto
Kontaktuppgifter till 4spar

Måndag - Fredag kl 09:00 till 17:00

När du ringer dom är det telefonnummret: 08-408 382 99. Du kan även kontakta dom via mail om du har några frågor angående deras sparkonton då nås dom på info@4spar.se.